Windows 10 a problém s aktualizací TPM (Trusted Platform Module)

Po aktualizaci Windows 10 na verzi 1607 došlo ke změnám v ukládání hesla TPM (Trusted Platform Module). To způsobí, že TPM nepracuje na 100% a některé jeho funkce nejsou funkční. Zároveň také není možné provézt aktualializci, protože nefunguje ověřování heslem (ověřování souborem jsem nezkoušel, protože ho nepoužívám). naštěstí lze opravit, je ale nutné provézt reset TPM.

POZOR !!! DŮLEŽITÉ !!!! Reset TPM zahodí (smaže) všechny uložené klíče. Pokud tedy používáte BitLocker, určitě si zazálohujte všechna data ze šifrovaných úložišť před touto opravou !!!!

Byli jste varování a nenesu žádnou odpovědnost za případné ztráty dat !!!

VAROVÁNÍ: Vymazání modulu TPM obnoví výchozí nastavení od výrobce. Ztratíte všechny vytvořené klíče a data chráněná těmito klíči.

Windows 10  ® verze 1607 a novější
Autorizace vlastníka již není uložena v místním systému. Chcete-li aktualizovat firmware, musíte vymazat modul TPM a znovu převzít vlastnictví s upraveným nastavením systému Windows tak, aby byla oprávnění vlastníka uložena v místním systému.
VAROVÁNÍ: Vymazání modulu TPM obnoví výchozí nastavení od výrobce. Ztratíte všechny vytvořené klíče a data chráněná těmito klíči. 
Pro aktualizaci firmwaru je třeba provést následující kroky:

  1. Nastavte klíč registru ‚HKLM \ Software \ Policies \ Microsoft \ TPM‘ [REG_DWORD] ‚OSManagedAuthLevel‘ na 4.
  2. Otevřete Start – Spusťit a zadejte tpm.msc a klikněte na tlačítko „Vymazat TPM …“.
  3. Restartujte počítač (před restartováním ukložte všechny neuložené práce ve všech uživatelských relacích, abyste předešli ztrátě dat).
  4. Otevřete Start – Spusťit a zadejte tpm.msc a klikněte na tlačítko „Připravit TPM …“.
  5. Počkejte, než systém Windows znovu připraví modul TPM (systém Windows uloží autorizaci vlastníka v místním systému). Příprava je dokončena, když v poli tpm.msc zobrazí stav „TPM je připraven k použití“.
  6. Spusťte nástroj Firmware Update TPM a aktualizujte firmware modulu TPM.
  7. Restartujte počítač (před restartováním ukložte všechny neuložené práce ve všech uživatelských relacích, abyste předešli ztrátě dat).
  8. Obnovte klíč registru ‚HKLM \ Software \ Policies \ Microsoft \ TPM‘ [REG_DWORD] ‚OSManagedAuthLevel‘ na jeho předchozí hodnotu.

Důležité upozornění pro Windows 7:
Infineon Trusted Platform Module SLB 9655 a SLB 9660 v systému Windows 7.
Aktualizace firmwaru může trvat až 10 minut. Problém s výkonem s ovladačem tpm.sys způsobuje, že aktualizace firmwaru trvá déle, než je potřeba. Buď buďte trpěliví nebo použijte novější podporovaný operační systém Windows pro spuštění aktualizace firmwaru.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..